top of page

Web/Mobile Musteri Deneyimini TEALEAF ile Izleyin


Ben kariyerim boyunca cok analytics urunu kullandim ve bunlardan en sevdiklerimden biri Tealeaf’dir. Iyi bir analytics uzmani olmaniz icin caliskanlik, sebat ve arastirmacilik gerekiyor. Ama elinizin altinda eger Tealeaf gibi urunler de var ise, o zaman yapabileceklerinizin siniri yoktur. Ben Tealeaf’i 2007 senesinden beri kullaniyorum. US Airways, Hotwire.com ve Expedia.com sirketlerinde hem admin hem de kullanici olarak kullandim. IBM’in satin almasi ile beraber Tealeaf simdi Turkiye pazarina da girmis bulunmaktadir. Peki Tealeaf ne yapar?Tealeaf herseyden once tam rakibi olmayan bir urun. Tealeaf’in sagladigi faydalarin bazilarina rakip olan sirketler var ama rekabetleri sadece bir iki ozellikten oteye gecemiyor.

Tealeaf on-premise bir cozum olarak sirketin firewall’inin icinde kurulur ve pasif bir sekilde web sunucunuz ve client arasindaki trafigi dinleyerek TCP/IP paketleri kopyalar. Bu kopyalanmis paketler Tealeaf yazilimi ile ilk once request ve response olarak kaydedilir, bu R R’lar hit’e, sonra da session’a donusur. Bu sayede siz istediginiz bir session’i izleyebilirsiniz. Burada gercekten video replay’den bahsediyorum. Hem aktif olan hem de bitmis olan session’lari izleyebilirsiniz.

Tealeaf sayesinde KPI’larinizi surekli denetim altinda tutabilirsiniz. Burada bahsettigim KPI’lar Omniture ve Google Analytics gibi araclarin sagladigi KPI’lardan daha farkli ve kapsamli. Teknik performans ve form doldurma basarisi gibi daha farkli bir cercevede bir gorus saglamaktadir. Tum bu metriklerin en onemli odak noktasi musteri deneyimini izlemek ve kontrol altinda tutmak..

Musterilerimiz hangi sayfalarda veye sureclerde problemler yasiyor? Peki neden? Klasik web analytics urunleri size funnel raporlari ile size nerelerde problem oldugunu gosterebilir ama cogu kez neden oldugunu gosteremez. Tealeaf sayesinde problemli oturumlari izleyerek problemin neden olustugunu anlayabilirsiniz.

Tealeaf ile ilgili bilgi almak isterseniz bana ulasabilirsiniz.

sibel akcekaya

6 views0 comments
sibel flowers.JPG

You can reach me through Linkedin  If you want to start a conversation.

https://www.linkedin.com/in/sibelakcekaya/

Subscribe to the site to get informed about new articles

Sibel Akcekaya

Thanks for submitting!

bottom of page