top of page

Ayrılmaz İkili: Online Pazarlama ve Landing Sayfaları


Online pazarlamanın offline’a göre en büyük avantajı ziyaretçileri direk aksiyon almaya yönlendirebilmenizdir.Mesela retargeting bannerları ile ziyaretçilerini ürün sayfasına yönlendirip onların bu ürünü kolayca almasını sağlayabilirsiniz.

Geçenlerde Emirates havayollarının bir banner’ını gördüm ve halen bu tür uygulamalar yapıldığını görünce bu kısa yazıyı yazmaya karar verdim.

Aşağıda iki tane Emirates banneri var. İlki Avustralya’daki sörf heyecanından bahsediyor. İkincisi ise daha aytıntıya girip bilet fiyatlarını listeliyor. Buraya kadar herşey güzel.

Bir kullancı olarak buradan sonra ne beklersiniz? Şahsen ben ilk banner’a tıkladığımda Avustralya sörf ile ilgili ayrıntılı bilgi ve ikinci banner’a tıkladığımda ise bilet fiyatlarını ve zamanlarını daha açıkça görebileceğim bir sayfaya ulaşmak isterdim.

Peki gerçekte ne oldu? Ne yazık ki bu banneri tıkladığımda Emirates’in anasayfasına ulaştım.

Online pazarlama ve landing sayfaları yapışık ikizler gibidir onları ayıramazsınız. Reklam yaptığınızda o reklamın aksiyonuna yönelik landing sayfaları yapmanız gerekir. Bu yazıda anlattığım durum pazarlama ve conversion arasındaki zayıf bağın bir örneğidir. Ne yazık ki sadece reklam yapmakla conversion oluşturamıyoruz. Bu reklamların gittiği sayfanın tasarımı ve kullanıcı deneyimi reklamdan daha da büyük özen gerektiriyor.

Sevgilerimle

sibel akçekaya

6 views0 comments
sibel flowers.JPG

You can reach me through Linkedin  If you want to start a conversation.

https://www.linkedin.com/in/sibelakcekaya/

Subscribe to the site to get informed about new articles

Sibel Akcekaya

Thanks for submitting!

bottom of page